fbpx
Bart

Bart

Wat Bart je wil vertellen over Josien

Wij willen onszelf graag op een originele manier aan jullie voorstellen, omdat we allebei niet zo houden van dingen doen op een manier waarop iedereen ze doet. Daarom ben ik (Bart) in deze blog aan het woord… over Josien. 🙂

Wie is Josien?

Josien is iemand die al vanaf de opkomst van de online en social media-wereld met heel veel passie en plezier hierin gedoken is. Tijdens haar opleiding HBO Communicatie (2010-2014) ontstonden de eerste social media-stages en online marketing minors, waardoor zij zich eigenlijk gelijk kon specialiseren tot online marketeer. 

Je ziet haar helemaal aan gaan als ze ondernemers die nog niet veel weten over marketing, kan helpen hun dromen te realiseren door ze met superveel enthousiasme ALLES uit te leggen over hoe de online ondernemerswereld werkt. Marketing is daar niet uit weg te denken en iedere ondernemer moet eraan geloven. Zij wil het leuk maken. 

Haar eerste baan, bij Frankwatching

Tijdens haar studie begon ze al te werken bij Frankwatching. Hier heeft ze eerst als redacteur en contentmarketeer gewerkt, maar later werd ze ook als Productmanager verantwoordelijk voor haar eigen afdeling. Ze schreef meerdere artikelen voor dit bekende online marketing-platform en dit is zelfs kort gezegd (het is anders wel een lang verhaal) de reden geweest dat wij elkaar hebben leren kennen. 🙂

Na bijna 5 jaar bij Frankwatching gewerkt te hebben en heel veel allround online marketing ervaring opgedaan te hebben, werd het tijd voor meer avontuur. Meer vrijheid. Meer uitdaging. Ze had op dat moment (2018) een vaste baan, een lange relatie en een koophuis. Eigenlijk was heel haar leven al uitgestippeld…

Weg met dat ‘perfecte plaatje’

Dat maatschappelijke plaatje naleven beviel haar alles behalve, zit totaal ook niet in haar aard, dus zei ze alles op en verhuisde ze vrij spontaan naar Kenia. Daar ging ze voor een Nederlands reisbureau werken als social advertising marketeer en woonde ze samen met haar collega’s in de Jungle Villa in Nairobi.

Zomer 2019 kwam ze terug uit Kenia en was ze eigenlijk op zoek naar een nieuwe baan. Ze had zich ingeschreven bij de KvK om af en toe wat freelance-klussen op te kunnen pakken voor het reisbureau in Kenia, maar had eigenlijk helemaal geen plannen om te gaan ondernemen. Ze dacht eigenlijk altijd dat ze hier geen goede verkoper voor was. Wat ze overigens wel is, op een voor mij bewonderenswaardige manier (ze kan namelijk netwerken en connecten als de beste). 

Ze is zo in het ondernemen gerold…

In Nederland kregen de mensen lucht van dat Josien freelance-klussen oppakte. En toen ging het balletje rollen. Ze kreeg steeds meer opdrachten en ontdekte de liefde voor ondernemen. En nu roept ze regelmatig dat ze nooit meer terug wilt (groot gelijk). Ze is dus eigenlijk in het ondernemen gerold, en precies in deze periode heb ik haar leren kennen. Ik heb haar leren kennen als een hele enthousiaste, ambitieuze dame. Dat is nu alweer ruim een jaar geleden!

Haar klanten vinden haar manier van werken zo fijn, dat Josien zonder enige vorm van marketing binnen no-time een bomvolle agenda kreeg. En dit door enkel mond-tot-mond reclame! Nouja, niet echt reclame, haar klanten vertelden anderen gewoon hun ervaring, en dat was blijkbaar al genoeg om contact op te nemen met Josien.

Josien Harder

Fotografie: www.denisevanduren.nl

Hoe zou ik Josien beschrijven?

Ik beschrijf Josien als heel ambitieus. Ze zet haar klanten altijd op 1, soms zelfs zo erg dat ze zichzelf naar kan voelen als een campagne net wat anders uitpakt voor haar klant dan verwacht. En dat ze dan om 11 uur ‘s avonds gewoon nog de laptop pakt om uit te denken hoe ze de campagne kan optimaliseren.

Josien is iemand die goed kan luisteren en graag creatief meedenkt over het proces. Met 8 jaar ervaring in het online marketing wereldje weet ze precies hoe online succes eruit ziet en hoe je daar moet komen. Vraag maar aan d’r klanten. 😉

En nu ons avontuur samen…

Na ruim een jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt te hebben voor superleuke klanten, vertelde ze me dat ze heel vaak aan haar klanten uitlegt hoe ze haar werk had gedaan. Zodat ze het daarna zelf konden doen. Want dat vond ze leuk. Alleen niet erg slim voor haar portemonnee natuurlijk. Maar omdat ze ontdekte dat ze dit veel leuker vond, heeft ze haar aanbod omgegooid en is ze coachingstrajecten aan gaan bieden om ondernemers op te leiden tot marketeer van hun eigen bedrijf. En nu hebben we onze krachten gebundeld en doen we dit samen!

Ook even wat over de niet-werkende Josien…

Josien is super lief, vrolijk en altijd in voor een praatje. In haar vrije tijd staat ze het liefst in de keuken (deze hobby delen we gelukkig!) of is ze bezig met reizen of spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. 

Ik ken niemand anders die zo graag naar de maan kijkt (en er zelfs een verrekijker voor heeft). Ze heeft mij ook van alles geleerd over astrologie. Dus als je naast een goede marketingstrategie ook wilt weten wat jouw sterrenbeelden zijn, moet je bij haar zijn. 😉

Ze is echt een mensen-mens en gek op connecten en nieuwe mensen leren kennen. Wordt jij de volgende?